1. View from a neighbour's window
1. View from a neighbour's window

press to zoom
2. A proud client
2. A proud client

press to zoom
12. Lunch with the clients
12. Lunch with the clients

press to zoom
1. View from a neighbour's window
1. View from a neighbour's window

press to zoom

Date: 2018

Firle, East Sussex

Budget: <£50,000

South Downs National Park

The Stable

Will's grandfather, John Schwerdt, converted The Stable in 1988, winning a Civic Trust Award. In 2017, church wardens and passionate gardeners Liz and Jen asked us to replace its conservatory. This was a challenge because the site was a dark corner under a high flint wall. To steal light and to get big views towards the Sweet Chestnut at the end of the garden, we built a room with a periscope lantern and a lifted roof. The building is painted estate green with strong white steel columns, a nod to John's design - potting shed modernism.