1. The entrance
1. The entrance

press to zoom
2. View from the porch
2. View from the porch

press to zoom
14. Finishing touches
14. Finishing touches

press to zoom
1. The entrance
1. The entrance

press to zoom

Date: 2019

Kifisia, Athens Greece

Budget: <£20,000

After years of working abroad Tsabikos decided to return home to Athens in 2019. Rather than rent in the congested city centre he realised he could refurbish a storage room in the undercroft of his parents' house provided he found a design that gave him independence and a sense of pride. Our task was to banish the idea of a basement as a boxy and cold space. Instead we imagined and then built a series of small comfortable rooms as an attractive subterranean sequence. We used a tiled mosaic ceiling to reflect precious light onto a polished cement floor; this extends through every room joining gentle level changes and continuing up to the mid height of the walls to highlight handmade curved skirting and architraves. The result is a subtly sophisticated Athenian flat quietly tucked into the humdrum of the suburbs.    

Aiginis Street